Mine første måneder som nyutdannet konsulent i Karabin

Herman Troye har jobbet som konsulent i Karabin siden høsten 2018. I dette intervjuet forteller han om arbeidsdagen sin.

Skrevet av: Redaksjonen


Hvordan har du hatt det denne første tiden?

- Med ny arbeidsplass skal du jo alltid lære mye nytt, bli kjent med mange nye kolleger, forstå en helt ny kultur og i tillegg gjøre en god jobb. Hos Karabin har jeg akkurat vært igjennom disse første månedene, og jeg kan si at det har vært knallbra!

Fortell litt om deg selv.

- Jeg heter Herman Troye og er nylig flyttet tilbake til Bergen hvor jeg er født og oppvokst. De siste seks årene har jeg vært i utlandet hvor jeg har studert finans og business i USA og Ungarn. De første fire årene fullførte jeg en bachelor i Budapest, hvor jeg senere valgte å ta masterutdannelse i San Francisco og Boston som varte i underkant av to år. Med meg på veien har jeg jobbet et år i IBM Global Financing, og gjennomført forskjellige sommerjobber, blant annet i Holberg Fondene i Bergen.

Du har en sterk akademisk bakgrunn. Hvorfor valgte du Karabin?

- Den største prioriteringen jeg gjorde var å se etter et selskap og en jobb hvor man kan få ansvar, utvikle seg og ha det gøy. Hos Karabin fikk jeg inntrykk av at dette var mulig, blant annet på grunn av størrelsen på selskapet, tjenestene Karabin leverer og vekstpotensialet. 

Hvordan var den første arbeidsdagen din?

- Karabin vokser, og rekruttering er derfor noe av det viktigste selskapet gjør fremover. Det merket jeg. Min første dag begynte jeg rett i en hektisk måned på bergenskontoret, som var i ferd med å flytte til nye – lokaler i Media City Bergen. Denne dagen fikk jeg bli bedre kjent med selskapet, kollegene og ikke minst min splitter nye PC og iPhone. Men kulest av alt, jeg ble innført i mitt første prosjekt, allerede første dag!

Du har arbeidet i Karabin noen måneder. Fortell litt om hva du har gjort.

- Jeg husker den første dagen godt, og kan ikke tro at det er gått fire måneder allerede. Nå er vi på plass i det nye kontoret og jeg har fått være med på mye spennende og lærerikt. Jeg har blant annet jobbet med digitalisering i offentlig sektor, reduksjon av energiforbruk i fiskeriservice og en veldig spennende strategiutvikling, for å nevne noe. For meg er arbeid som gir mening og betyr noe avgjørende, og i Karabin har jeg fått mulighet til å gjøre nettopp slike bidrag fra dag én. I tillegg har jeg fått mulighet til å ta kurs på siden, for å utvikle kompetanse til fremtidige prosjekter, blant annet innenfor Robotic Process Automation (RPA).

Hvor lang tid tok det før du ble en aktiv del av et prosjektteam?

- Det tok ikke lange tiden før jeg fikk utfolde meg på disse forskjellige prosjektene. I Karabin får du nemlig muligheten til å få oppleve, se og lære fra flere prosjekter og personer, nettopp for å suge til deg så mye kunnskap og lærdom som mulig. Du får tidlig ansvar, og oppgavene i prosjektene varierer. Som den ene sjefen min sa «det er når man blir kastet på dypt vann man lærer å svømme»… og det er nettopp dette som gir den bratte læringskurven jeg befinner meg i nå.

Hvordan synes du det er å jobbe som konsulent?

- De første månedene har det uten tvil vært mye å sette seg inn i og lære - hvordan ting fungerer, nye systemer, programmer, kolleger og ikke minst prosjekter. Selvsagt har det blitt mange spørsmål underveis, men det har trolig vært det minste problemet med den kulturen som er i selskapet. Hos Karabin er strukturen helt flat og alle kjenner til hverandre. Det er nettopp de gode sosiale stundene og samlingene som bidrar til dette, og ikke minst samarbeidet mellom ansatte, også på tvers av byer. Det er dette som skaper den tryggheten, at vi løfter hverandre opp, akkurat slik kulturen i et konsulentselskap skal være. Jeg stortrives hittil, og gleder meg til fortsettelsen!

 

Kjære leser! Er du også interessert i en karriere i Karabin? Kontakt oss inne på våre karrieresider


Skrevet av: Redaksjonen