Lean construction, byggeprosjekt, effektivitet, lean i byggebransjen

Blir byggeprosjektene mer lønnsomme av bedre planlegging?

Teori og praksis tyder på at svaret er et rungende ja. Byggeprosjekter har historisk sett slitt med lavere produktivitet enn samfunnet for øvrig. Byggherrer og store entreprenører jobber nå intenst med å heve kvaliteten og lønnsomheten på prosjektene gjennom planleggings- og samspillsteknikker fra #LeanConstruction, kombinert med digitale verktøy som BIM.

Publisert 23/06/2018

I Karabin er vi spesialister på å analysere og forbedre hvordan virksomheter leverer sine produkter og tjenester. Her deler vi et eksempel på sjekkpunkter for planlegging av byggearbeid i elektrobransjen, bygget opp i henhold til prinsippene i Lean Construction. Referanse: “Shielding Production: An Essential Step in Production Control” av Glenn Ballard & Gregory Howell.

Vi har utvidet med elementer fra norsk HMS-lovgivning inkludert elsikkerhet for at lista skal dekke flere behov.

Sjekklister har begrenset verdi i seg selv, de må stå i en sammenheng, tilpasses og brukes på rett måte. Hvis du vil ha eksempler og tips om hvordan bedre planlegging kan gi økt lønnsomhet for dine prosjekter – ta kontakt med Karabin.  De siste 7 årene har vi skapt 6,1 milliarder i dokumenterte resultater for våre kunder.


Av: May Britt Fløttum, ledende konsulent

may.britt.flottum@karabin.no  – mobil: +47 918 59 223

Kontakt oss