Ny i Norges fremste forbedringsmiljø

Bergenseren Mats Brendesæter startet i Karabin i januar. Redaksjonen har snakket med ham om hvordan det var å komme rett fra studier i utlandet til å jobbe i team med erfarne konsulenter i Norge.

Hva var viktig for deg når du skulle velge arbeidsgiver?

Jeg startet søknadsprosessen før studiene var ferdige. Da fokuserte jeg på selskaper som passer min profil, der hvor jeg har hørt positive ting, og ikke minst hvor jeg tidlig kan få ansvar og bruke mine egenskaper.

Hvorfor valgte du Karabin?

Etter innledende samtale med Karabin fikk jeg fort inntrykk av organisasjonsstrukturen, hvilken type mennesker som jobber her og strategien videre. Det ga mersmak! Videre så er Karabin et mindre konsulentselskap med stor bredde, i både type prosjekter, bransjer og bedrifter. Disse faktorene tenkte jeg ville bidra til en bratt læringskurve og spennende oppgaver. Jeg trives med ansvar, og det følte jeg at Karabin kunne bidra med.

Fortell litt om bakgrunnen din.

Jeg har nylig flyttet tilbake til Bergen fra fem år med studier i utlandet, senest i Frankfurt i Tyskland hvor jeg tok en Master of Management. Jeg har også student finans i Budapest. Som en del av studiene jobbet jeg et halvt år i General Electric.

Hvordan var starten din i Karabin?

I januar hadde jeg min første dag. Da fikk jeg en spennende gjennomgang av hvilke prosjekter som kjøres, interne rutiner og våre fremtidige mål. Jeg hadde også en innledende samtale om hvilke typer prosjekter jeg kunne tenke meg å bidra på, hvilke interessefelt jeg har og ikke minst hva jeg kunne tenke meg å lære fremover. Denne samtalen satt jeg stor pris på, og den bekreftet det inntrykket jeg hadde av at de ønsker at jeg skal få utvikle meg i den retningen jeg selv ønsker.

Hva har du jobbet med?

Så langt har jeg drevet med databehandling og analyse i offentlig sektor, samt bidratt til kvalitetssikring og oppfølging av forbedringstiltak hos et større industrifirma. Det er både spennende og givende å se at det som produseres blir benyttet og gir økt verdi for selskapene. Den flate strukturen og mulighetene til å bli med i kundemøter og kunne bidra der, gir økt motivasjon og større rom for direkte tilbakemeldinger fra både kollegaer og kunder.

Hvordan har du hatt det?

Så langt har jeg trivdes veldig godt – og satt pris på de tilbakemeldingene som jeg får, både positive og konstruktive. Jeg har fått gjøre det jeg mener er best og fått testet dette mot kunde. Det er ekstra kjekt når det lyktes og blir satt pris på! Det er ingen tvil om at selskapet har rom for den enkeltes spørsmål, og det bidrar til økt trivsel og læring. Kollegaene mine som leder prosjektteamene er erfarne og faglig dyktige, og oppdragsgiverne er viktige organisasjoner det er interessant å jobbe med. Jeg har lært mye, og det blir en spennende tid fremover med nye kunder og kollegaer!

 

Kjære leser! Er du også interessert i en karriere hos Karabin? Les mer inne på våre karrieresider


Skrevet av: Redaksjonen og Mats Brendesæter, konsulent i Karabin

Spør oss

Spør oss

Mats Brendesæter

Konsulent