Karabinlekene, Fana IL, friidrett, løping, startskudd, idrett

Karabinlekene 2018

Interessen rundt Karabinlekene er enorm. På seks år har friidrettsstevnet blitt et av de største for barn og ungdom i Norge.

Publisert 11/05/2018

1.700 startende

Det er utrolig kjekt at interessen er så stor. Det er ingen tvil om at mange setter stor pris på Karabinlekene, sier Anita Bolstad Raa, stevneleder og daglig leder for friidrettsgruppen i Fana IL.

I helgen braker det løs. I år er det over 1.700 startende på de ulike grenene og 56 klubber fra hele landet er representert.

Vi har hatt et stort fokus på å lage et stevne av god kvalitet. Jeg tror dette er noe av nøkkelen for at interessen er så stor.

 

Doblet seg på seks år

Karabinlekene ble arrangert for første gang i 2012. Hvert eneste år har deltakerantallet økt.

- Vi har hatt en dobling i deltakerantallet siden starten. Karabinlekene er nå vårt største årlige arrangement og et av landets største friidrettsarrangement for barn og ungdom, sier Bolstad Raa. 

Fokus og lidenskap er viktig

Det er ikke tilfeldig at Karabin har valgt å samarbeide med nettopp Fana IL om å skape et tilbud til ungdom.

Karabin er spesialister på å analysere og forbedre hvordan virksomheter leverer sine produkter og tjenester. De siste syv årene har vi skapt 3,9 milliarder i dokumenterte resultater for kundene. Mange av verdiene vi står for finner vi igjen i idretten. Friidrett bygger på verdier som er utrolig bra for barn og ungdom, sier daglig leder i Karabin, Ole Øyen.

Øyen mener næringslivet ofte har mye å lære av analyse og forbedringskulturen man finner i idretten.

- Det ofte små marginer som skiller en førsteplass og en tiendeplass. Som utøver handler det hele tiden om å lage en plan og jobbe systematisk for å bli bedre. Vi kan ofte se dette igjen i næringslivet. Personer med bakgrunn fra idrett er vant til å jobbe mer systematisk med å etablere planer, gjennomføre tiltak, måle ut effekt og korrigere om tiltakene ikke fungere

 

Gjør en fantastisk jobb

At Karabinlekene opplever så stor vekst mener Øyen ikke er tilfeldig.

- Fana IL er utrolig dedikert og kvalitetsbevisst. Resultatet er et attraktivt arrangement som barn og ungdom ønsker å delta på. Vi er veldig glad for dette samarbeidet. Verdiene ungene får med seg gjennom idretten er vi stolt av å sponse, sier Øyen.


Skrevet av: Redaksjonen

Kontakt oss