Fra venstre Ivar Borge, Morten Strid, Janniche Øyen og Stian Haugland.

Karabin oppretter designbyrået Karabin Sans AS

Nå danner Karabin et nytt designbyrå sammen med erfarne og prisvinnende designere. Søsterselskapet får navnet Sans og starter etableringen i Bergen før utvidelse til Oslo, Stavanger og Trondheim.

Publisert 12/11/2019

-  Karabin har en fantastisk utvikling! Vi vokser i alle byer, vi rekrutterer topp kandidater, vi vinner stadig nye viktige prosjekter og vi leverer avgjørende verdi for våre kunder. Veksten er planlagt, og vi utnytter momentet til å nå etablere et datterselskap innenfor design, sier Karabins styreleder Ivar Borge.


Karabin er kjent for gevinstbrev – alt måles, og kundene signerer på hvor mye Karabins bidrag til forbedrede arbeidsprosesser har gitt i gevinster. Det har de siste årene vært i overkant av en milliard kroner årlig. Kundene har spart godt over 6 milliarder kroner siden målingene startet.

Karabin omsetter for nærmere 100 millioner kroner i året innenfor kjernevirksomheten.

Tre partnere og aksjonærer

Stian Haugland (36), Janniche Øyen (46) og Morten Strid (37) blir partnere og aksjonærer i Karabin Sans AS. Morten og Stian har i tidligere arbeidsforhold levert oppdrag som har vunnet priser som Gulltaggen, Awwwards, The FWA og Visuelt. Janniche har mange års erfaring som ansvarlig for UX i DNB, itslearning og siste seks år i Sbanken..

- Jeg er særdeles fornøyd med at vi har så dyktige og erfarne designere på plass helt fra starten. De har levert gode løsninger for en lang rekke av landets største og markedsledende bedrifter, sier Borge, som blir styreleder også for det nye designselskapet. Karabin Holding AS vil ha aksjemajoriteten i designselskapet.

Fyller et gap

- For oss handler det ikke om verktøy, det handler om å skape resultater som betyr noe, sier Janniche Øyen. Selskapet skal levere designtjenester til alle bransjer og fylle gapet mellom forretningsutvikling og visuelt design. Selskapet skal arbeide for å oppnå gevinster for kundene, gjennom god innsikt og samarbeid. 

-  God designkultur blir sentralt i Sans, sier Stian Haugland. Vi vet hva som driver designere og vi møter den store etterspørselen etter tjenestedesign, UX- og produktdesign på et annet nivå sammenlignet med konkurrerende virksomheter. 

Bergen første by ut

- Selskapet starter med base i Bergen, men har ambisjon om å utvide til Oslo, Trondheim og Stavanger, sier Morten Strid. Karabin har kontor i disse byene, og prosjekt hvor designere kan gi økt verdi. 
Karabins nye søsterselskap skal hovedsakelig ansette designere og frontend-utviklere med designfokus. 
- Vi er allerede i dialog med flere potensielle ansatte i alle de andre byene, forteller styreleder Ivar Borge.
 

Karabin Sans

Kontakt oss