Falt pladask for Karabin!

I januar gikk Bendik Skeide rett fra masterstudier til jobb i Karabin. I dette intervjuet forteller han om arbeidsdagen sin og om hvordan det er å arbeide sammen med erfarne konsulenter.

Hvordan har du hatt det denne første tiden? 

- Jeg legger ikke skjul på at det har vært en brå overgang fra å være student til plutselig fulltidsjobb, men du verden så mye kult jeg har fått oppleve den siste tiden! Alle kollegaene mine har vært opptatt av at jeg skal få en god og lærerik oppstart ved å involvere meg i sine prosjekter. Til tross for at jeg fortsatt anser meg ny i jobben, føler jeg at jeg har lært utrolig mye.

Fortell litt om deg selv 

- Jeg er opprinnelig fra Asker og flyttet til Stavanger i forbindelse med oppstart av studiene mine. Jeg tok først en femårig mastergrad innenfor petroleumsteknologi, og bygde videre på med en ekstra toårig mastergrad innenfor industriell økonomi. Denne graden er jeg ferdig med til sommeren, og for tiden skriver jeg masteroppgaven parallelt med oppstart i Karabin.

Hvorfor valgte du Karabin?

- På universitetets karrieredag ble jeg umiddelbart sjarmert av hvordan Karabin fremsto. I motsetning til de tradisjonelle store konsulentselskapene, tolket jeg Karabin som et selskap med en flat organisasjonsstruktur der alle spiller en viktig rolle, samt får mulighet til å bli kjent med sine kollegaer både lokalt og på tvers av landets avdelinger. Karabin har en veldig variert kundeportefølje, noe som gir muligheter for å delta i mange spennende prosjekter.

Hvordan var den første arbeidsdagen din? 

I min første arbeidsdag var det bokstavelig talt rett på sak! Jeg fikk være med å observere en stor kartlegging (verdistrømsanalyse) med over 20 ansatte fra den aktuelle kunden. Her var det mange inntrykk å ta inn, og utrolig kult at jeg fikk være så tett involvert i Karabins arbeidsmåte helt fra starten. Samme uken fikk jeg også en rolle i prosjektteamet.

Du har arbeidet i Karabin noen måneder. Fortell litt om hva du har gjort. 

De første ukene var jeg med og observerte hvordan kollegaene mine jobber, og fikk være med «der det skjer». Samtidig har jeg fått tildelt en aktiv rolle i mange av de ulike prosjektene. Noen dager har jeg fått faglig påfyll av kollegaene mine og fått høre artige og lærerike historier på bakgrunn av deres erfaringer. Jeg var i Bergen tre dager i forbindelse med opplæring. Da møtte jeg mine nye kollegaer fra Bergen og Oslo. Ut i den andre måneden fikk jeg tildelt mitt hittil største prosjekt – da skulle jeg analysere interne og eksterne data fra en stor kunde og utarbeide en strategi- og forretningsplan.

Hvordan synes du det er å jobbe som konsulent? 

Det artigste med å jobbe som konsulent er å få være med på mange varierte prosjekter blant varierte kunder. På under en måned har jeg jobbet med brannsikkerhet, elkraftproduksjon, barnevern og anleggsbygg for å nevne noe. Mine erfarne kollegaer sier at ingen dag er helt den samme, og man blir aldri ferdig utlært. Det kan jeg tro på! Jeg klarer ikke å se for meg en kjedelig dag på jobb.

 

Kjære leser! Er du også interessert i en karriere hos Karabin? Les mer inne på våre karrieresider

Spør oss

Spør oss

Bendik Horvei Skeide

Konsulent